10 april 2014

Ontdek Den Haag

Den Haag

Voor een leuk dagje uit in Nederland kun je prima terecht in Den Haag. Dit is een bijzondere stad die absoluut de moeite waard is om te ontdekken. Het is de op twee na grootste gemeente van Nederland en het wordt ook wel de stad van kunst en cultuur genoemd.

Het Binnenhof en Paleis Noordeinde

Wanneer je Den Haag gaat ontdekken, dan mag een bezoek aan het Binnenhof natuurlijk niet ontbreken. In de historische gebouwen van de Staten-Generaal zetelen de Eerste en Tweede Kamer. Het hart van politiek Nederland bevindt zich hier en het is daarom zeker de moeite waard om dit met eigen ogen te aanschouwen.

Paleis Noordeinde is heel lang het werkpaleis geweest van Koningin Beatrix. Van 1984 tot aan haar aftreden heeft zij in dit paleis gewerkt. Het ligt midden in het Haagse Bos en is gebouwd in de 17e eeuw.

Madurodam

Heb jij je kinderen mee genomen naar Den Haag? Dan moet je zeker een bezoek hebben gebracht aan Madurodam. Het is wereldberoemd en het bestaat al ruim 60 jaar. Je vindt hier Nederland in miniatuur. Je kinderen zullen hun ogen uitkijken. Je zult hier ook zeker veel toeristen over de gehele wereld aantreffen. Madurodam is namelijk erg populair.

Den Haag als hofstad

Den Haag wordt ook wel een hofstad genoemd. Dit komt door de ruim 100 hofjes die er in de binnenstad te vinden zijn. De bekendste hofjes zijn Hof van Wouw, het Hof van Nieuwkoop en het Rusthof. Vanaf de straat zijn ze lastig te zien, maar ben je eenmaal op een binnenplek aangekomen, dan is er volop ruimte om tot rust te komen.

Den Haag is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. De trein stopt in het centrum van Den Haag. Maar je kunt ook een busje huren in Den Haag. En natuurlijk zijn er nog veel meer leuke activiteiten te ondernemen, naast de bezienswaardigheden die hierboven al beschreven staan!

Geen reacties op Ontdek Den Haag

Have your say